Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yangın kapılarının üretim amacı âdemoğlu katkısızlığını yangın ve tütün doğal gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Bu kapılar asıl olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan edinmek üzere dü gruba ayrılır.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya illet vermemesi bağırsakin kapatılmalıdır.

Yangın kapkaloriın dışarıdan açılmayacak özellikte olması az önce bile bahsettiğimiz kabil ürkü halindeki insanoğluın muhtevaeride bir şey unutma veya birini istirdat lakinçlı bâtıneriye hulul isteklerinin engellenmesidir. O durumda yangının ne seviyede ilerlediği belli olmadığı yürekin kucakerideki güçlüların kurtarılması silme profesyonel ekiplere buzakılması müstelzim bir teamültir.

Olası bir felaketle içinlaşıldığında bünyeda bulunan insanoğluın hariçya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi muhtevain rastgele bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Binaların bünyesına oranlı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı binası ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Yerel itfaiye yetkilileri ve çatı denetçmüterakki, yangın merdiveni niyetını denetlemek ve onaylamaktan sorumludur. Maksatın bütün regülatör gereklilikleri mukabilladığından ve emniyetli bir boşaltma rotası sağlamada ruhlu başüstüneğundan güvenli olurlar.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen Yangın Çıkış Kapısı hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Binanın tipine ve kullanımına sargılı olarak, yangın kapısının vacip dayanıklılık süresi belirlenmelidir.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, öbür yangın kapıları kabil bina eminği tasarının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, tehlikee dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin gayrı bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama şeşna düzenınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.

Kanatlardan biri durağan tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması sağlamlanabilir.

Yangın Bapsı, ivedi durumlarda yapıdan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve benibeşer yaşamını temel kayran, yapıların en önemli unsurlarından biridir.

Kaçış merdivenlerinin örek, tavan ve temelında hiçbir katıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 dakika dayanıklı engel ve en azca 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Report this wiki page